Bekijk alle artikelen

Doop van vijf locomotieven

Op donderdag 15 december 2022 hebben we de vijf laatst aangekochte elektrische locomotieven traditiegetrouw gedoopt en een naam gegeven. De Kethie, Janny, Charlotte, Magda en Martine kunnen zich voegen bij de Nicole, Carin, Willy (Italië), Demi, Danique en Monique. Vanaf vandaag hebben we geen nummers meer rondrijden, maar elektrische locomotieven met naam.

Elektrische locomotieven

In 2020 namen wij drie Alstom 1700 en twee Vossloh G400 locomotieven over van de NS. De twee Vossloh G400 rangeerlocomotieven vervangen de Deutz 1200 locomotieven uit de jaren zestig, die sinds 2003/2004 actief waren bij ons. De 1700 locomotieven rijden op elektriciteit. We zetten daarmee weer een stap in de verduurzaming van ons werk.

Traditiegetrouw krijgen alle locomotieven van Strukton Rail een damesnaam. Nu alle locomotieven rijvaardig zijn gemaakt, werd het tijd om de in 2020 van NS aangeschafte locomotieven te dopen. Dit gebeurde in aanwezigheid van collega’s van de Logistics afdeling, vertegenwoordigers uit de branche en Tjark de Vries (directeur Strukton Rail Nederland). Met het dopen van de elektrische locomotieven hebben we de locomotieven niet alleen een naam gegeven, maar wensen de machines ook een behouden vaart.

Meer actueel nieuws

Artikel

Tweede pilot elektrische krol

Lees meer
Lees meer over Tweede pilot elektrische krol

Artikel

Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Lees meer
Lees meer over Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Artikel

Strukton Rail als infravervoerder

Lees meer
Lees meer over Strukton Rail als infravervoerder