Bekijk alle artikelen

Ontwikkeling batterijloc bereikt nieuwe mijlpaal

Vandaag bereikten we op ons terrein in Zutphen een nieuwe mijlpaal met onze batterijloc-ontwikkeling: de batterijlocomotief rijdt! Zonder bovenleiding, zonder diesel, mét batterij. De uitgedachte technologie werkt. We zetten hiermee weer een stap in de verduurzaming van onze locomotievenvloot.

Waarom een batterijloc?

Strukton Power en Strukton Rail Nederland hebben het initiatief genomen een locomotief te ontwikkelen die stroom van de bovenleiding haalt waar dat kan, en overschakelt op een externe batterij als dat moet. Er moet nog wel wat gebeuren voordat de locomotief écht in de operatie kan. Omdat er nog niet eerder hybride locomotieven zijn ingezet voor spoorwerk, is elke stap nieuw en geldt een zorgvuldig test- en toelatingsproces. In de volgende fase gaan we de techniek finetunen en de nodige tests uitvoeren om de certificering rond te krijgen. Met een tijdelijke toelating willen we nog diverse tests doen, zoals duurtests, het rijden met zware ladingen, werken in een buitendienststelling. De kennis die we daarmee opdoen, zullen we weer gebruiken in de definitieve versie van de hybride locomotief.

Lees meer over de batterijloc

Artikel

Staatssecretaris geeft startsein voor railterminal Lage Weide en batterijlocomotief

Lees meer
Lees meer over Staatssecretaris geeft startsein voor railterminal Lage Weide en batterijlocomotief

Artikel

Vermogenselektronica voor treinen op batterijen

Lees meer
Lees meer over Vermogenselektronica voor treinen op batterijen

Duurzame daden

De ontwikkeling van de hybride loc is een van onze duurzame daden

Check ze allemaal!

Recent nieuws

Artikel

Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Lees meer
Lees meer over Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Artikel

Strukton Rail als infravervoerder

Lees meer
Lees meer over Strukton Rail als infravervoerder

Artikel

Stappen vooruit gezet om invoering ERTMS te versnellen

Lees meer
Lees meer over Stappen vooruit gezet om invoering ERTMS te versnellen
Naar al onze verhalen