ERTMS en ETCS

Strukton Rail is de enige partij met ervaring in het installeren van baangebonden ERTMSsystemen en -componenten en de treingebonden ETCS-systemen. Daarbij zijn wij leveranciersonafhankelijk – wij zijn bekend met de systemen van alle systeemleveranciers. Met onze unieke combinatie van kennis en ervaring kunnen wij opdrachtgevers helpen de nieuwe systemen veilig en efficiënt te installeren. Momenteel hebben wij innovaties in ontwikkeling waarmee wij de installatie verder versnellen.

Het treinbeveiligingssysteem ERTMS, de Engelse afkorting van European Rail Traffic Management System, is de Europese standard voor treinbeveiliging. Spoorbeheerders en spoorbedrijven zijn druk aan de slag om dit nieuwe beveiligingssysteem te installeren. Het kan echter complex en tijdrovend zijn om de bestaande, vaak verouderde beveiligingssystemen te vervangen.

Baangebonden én treingebonden

Strukton Rail is de enige partij met ervaring met het installeren van baangebonden ERTMS-systemen en -componenten en de treingebonden ETCS-systemen. Daarbij zijn wij leveranciersonafhankelijk – wij zijn bekend met de systemen van alle systeemleveranciers. Met onze unieke combinatie van kennis en ervaring kunnen wij opdrachtgevers helpen de nieuwe systemen veilig en efficiënt te installeren. Momenteel hebben wij innovaties in ontwikkeling waarmee wij de installatie verder versnellen.

 

 

 

Een ERTMS balise in het spoor.

Strukton Rail heeft bewezen ervaring met de installatie van ERTMS in Nederland en ERTMS, CBTC en ETCS in Denemarken. Banedanmark heeft mede met onze hulp het nieuwe beveiligingsysteem in Jutland uitgerold. Dit leidt tot een verhoogde punctualiteit.

Wij hebben tevens de kennis en vakmensen om in eigen huis de diverse systemen te onderhouden. Daarmee kunnen wij opdrachtgevers helpen de oude systemen geleidelijk te vervangen door hedendaagse computergestuurde technologie, met minimale hinder voor het treinverkeer.

Unieke innovaties

Strukton heeft twee unieke innovaties in ontwikkeling om de installatie van het nieuwe beveiligingssysteem te versnellen:

  • ERTMS Configurator. Hiermee bouwen we een ‘digital twin’ van baanvakken en configureren we de benodigde ERTMS-installatie voordat we aan de uitvoering beginnen
  • ERTMS Robot. Deze installeert het nieuwe systeem in baanvakken op basis van de specificities uit de ERTMS Configurator

Deze twee innovaties moeten tot versnelling en een verhoogde spoorbeschikbaarheid leiden. En daarmee tot een kostenreductie. Ook zal de belasting van monteurs worden verminderd.

Bovendien bieden Strukton Rail en Strukton Power samen op maat gemaakte dual mode object controller technology voor een soepele migratie naar het nieuwe systeem.

Ben vertelt je graag meer over ERTMS/ETCS

Ben van Schijndel

Businessline Manager Signalling & Power


06 53 31 50 53

ERTMS nieuws en artikelen

Artikel

Nieuwe mijlpaal aanleg ERTMS Denemarken

Lees meer
Lees meer over Nieuwe mijlpaal aanleg ERTMS Denemarken

Artikel

ERTMS-montagerobot die arbeidsintensief werk automatiseert

Lees meer
Lees meer over ERTMS-montagerobot die arbeidsintensief werk automatiseert

Artikel

Innovatie voor versneld ERTMS en wij doen mee!

Lees meer
Lees meer over Innovatie voor versneld ERTMS en wij doen mee!

Artikel

Unieke ERTMS-innovaties

Lees meer
Lees meer over Unieke ERTMS-innovaties

ERTMS info

Op de website van Unife vind je nog veel meer informatie over ERTMS

Naar de Unife website