Spoorvervoer met power

Snellere treinen, meer treinen, snel optrekken en afremmen. Dat vraagt veel van de energievoorziening, maar hoeft geen probleem te zijn!

Vandaag de dag kenmerkt het spoorvervoer zich door meer treinen, snellere treinen met zwaarder vermogen, en treinen die sneller optrekken en afremmen. Dat leidt tot extra belasting van en daarmee strengere eisen aan de railinfra. Met onze 100 jaar gespecialiseerde ervaring verzorgen wij de energievoorziening op het spoor, betrouwbaar en kosteneffectief.

Toename energieverbruik op het spoor

Dat de treinen sneller rijden, betekent dat het energieverbruik op het spoor sterk toeneemt. Als een trein 2 keer zo snel rijdt, neemt het stroomverbruik maar liefst met een factor 8 toe. Ook het feit dat er meer treinen rijden en dat de treinen sneller optrekken en afremmen is van invloed op de eisen waar de energievoorziening aan moet voldoen. Er zijn sterkere energievoorzieningsystemen nodig om het spoorvervoer betrouwbaar en robuust te houden.

Wij installeren en onderhouden energievoorzieningsystemen en maken daarbij gebruik van onze specialistische kennis op het gebied van mechanica, elektronica en systems engineering. Onze engineers hebben rijke kennis van de producten en systemen die wij ontwerpen en leveren. Ook werken wij met een netwerk van uitstekende en ervaren leveranciers en onderaannemers. Onze opdrachtgevers waarderen dat.

"Wij bieden kosteneffectieve en duurzame oplossingen"

Modulair concept

Onderstations langs het spoor zorgen voor de elektrische energievoorziening van het spoor. Onderstations zetten de stroom van het energienetwerk om naar het juiste voltage voor de bovenleiding. De energie gaat vervolgens via de bovenleiding naar de trein. Voor de onderstations hebben wij een modulair concept ontwikkeld dat tot 50% kortere levertijden en 15% lagere kosten leidt. Het modulaire concept is ook mobiel inzetbaar.

Toonaangevend en duurzaam

Wij zetten in op duurzame ontwikkelingen. Wij lopen voorop in duurzame energietechnologie en kunnen op basis daarvan kosteneffectieve en duurzame oplossingen bieden. In het bijzonder als het milieu belangrijk is in een project komen onze oplossingen van pas.

Neem contact op met onze expert

Bo vertelt je graag alles over Energievoorziening


+46 705 62 48 92