Vermogenselektronica voor rolling stock

Elektriciteit staat centraal bij railvoertuigen. Met onze tractiesystemen en boordnetomvormers zorgen wij voor duurzaam en comfortabel vervoer.

Wij bieden de nieuwste vermogenselektronica voor zowel nieuw als gebruikt rollend materieel. Met onze geavanceerde energiesystemen geven wij bestaand rolling stock letterlijk een tweede leven. Dankzij onze moderne technologie rijdt de trein optimaal en met alle comfort voor de reiziger. Voordelen zijn onder meer het gelijkmatig optrekken en afremmen, goed werkende aircosystemen, oplaadpunten voor laptops en mobiele apparatuur en verlichting.

Minder energieverbruik scheelt ook kosten

Onze moderne tractiesystemen en omvormers zorgen ervoor dat treinen minder energie verbruiken. Met de nieuwste technologie kunnen omvormers energiearm schakelen en kan remenergie terug gevoerd worden naar de bovenleiding of batterijen. Dat scheelt kosten. Siemens gebruikt deze technologie in airportshuttles in bijvoorbeeld Rennes (Frankrijk) en Frankfurt (Duitsland). Vivarail gebruikt de technologie in omgebouwd materieel voor regionale lijnen in Groot-Brittannië.

Elektrificatie

Elektriciteit maakt een steeds groter deel uit van de energiemix, ook in rollend materieel. Dieseltreinen maken plaats voor elektrische voertuigen, zowel op geëlektrificeerd spoor als op spoor zonder bovenleiding. Dat vraagt om hybride, batterij- of waterstoftreinen. Onze vermogenselektronica is geschikt voor al deze varianten. We werken aan projecten voor hybride en batterijtreinen in Groot-Brittannië, ontwikkelen vermogenselektronica voor hybride locomotieven voor de staalindustrie en zijn betrokken bij de ombouw van werktreinen naar batterijtreinen.

"Onze energieoplossingen worden steeds slimmer, ook in de trein"

Langetermijnrelatie met de klant

Het succes van de klant is ons succes. Onze vermogenselektronica kan energie uit verschillende bronnen omzetten in tractie-energie. Dit kan voor alle soorten motoren, in zowel dieseltreinen als batterijtreinen als waterstoftreinen. Onze flexibele systemen zijn bijzonder geschikt voor de ontwikkeling van standaard tractieoplossingen voor rolling stock series. Deze ontwikkeling doen we in nauwe samenwerking met de klant. Voorbeelden zijn onze samenwerking met Siemens voor de ontwikkeling van standaardtractie voor een nieuwe serie people movers en onze samenwerking met Vivarail voor de ontwikkeling van waterstof- en batterijtreinen. Met extra (software)functionaliteiten maken wij de systemen specifiek voor de (eind)klant.

Slimme oplossingen voor de toekomst

Voortdurend zijn wij bezig met het doorontwikkelen van onze energieoplossingen, zowel in de trein als daarbuiten. Zo gebruiken wij de remenergie van de trein om elektriciteit terug te voeren naar de bovenleiding. En wij ontwikkelen een inverter die zonne-energie direct aan de bovenleiding koppelt.

Strukton Rolling Stock

Neem contact op met onze expert

Michel vertelt je graag meer over de mogelijkheden van vermogenselektronica


+31 (0)6 31 94 17 49