Energietransitie

Wij dragen met onze duurzame energieoplossingen bij aan de energietransitie.

De CO2-uitstoot beperken. Wereldwijd is het een uitdaging voor bedrijven en overheden. Wij bieden innovatieve oplossingen die daarbij kunnen helpen. Cruciaal daarbij: integratie van elektrische infrastructuren.

Stopcontact op het spoor

De bovenleiding van het OV-net kan prima dienst doen als elektriciteitsnet. Je sluit een zonnepark direct aan op het gelijkspanningsnet van het openbaar vervoer en combineert dit met opslag van de opgewekte elektriciteit. Dan is geen tussenkomst meer nodig van het bestaande wisselstroomnet. Veel landen hebben spoornetwerken tot in de verste uithoeken. Als je daar zonne- of windmolenparken aanlegt, laat je het spoornetwerk dienst doen als elektriciteitsnet en hoef je geen wisselstroomnetwerk meer aan te leggen.

Een andere optie: de wisselverwarming voeden vanuit de bovenleiding. Een efficiënte oplossing om de gasgestookte wisselverwarming te vervangen door elektrische wisselverwarming.

"Wij dragen met onze duurzame energieoplossingen bij aan de energietransitie"

Hergebruik remenergie

Met hun kennis en ervaring op het gebied van vermogenselektronica maken onze collega’s van Strukton Power hergebruik van remenergie mogelijk. Zo kan het stroomverbruik van een metronetwerk met zo’n 7% worden verlaagd. In de toekomst is zelfs een reductie van 10-20% mogelijk.

Verduurzaming rollend materieel

Vermogenselektronica vormt het kloppende hart van elk spoorgebonden voertuig. Is de elektronica verouderd, dan belandt een vloot vaak op de schroothoop. En dat terwijl deze meestal nog jaren meekan. Strukton Power vernieuwt de vermogenselektronica en kan zo de levensduur van rollend materieel met jaren verlengen. Deze vermogenselektronica is energiezuinig en biedt ruimte voor toekomstbestendige oplossingen als hybride treinen, batterijtreinen of waterstoftreinen.

Neem contact op met onze expert

Cees vertelt je graag meer over Energietransitie


+31(0)6 11 03 49 55