Reisinfo op de juiste plek en tijd

Wie met het ov reist, is afhankelijk van betrouwbare en up-to-date reisinformatie. Het systeem DRISS voorziet daarin.

De ov-reizigers van nu stellen steeds hogere eisen aan de informatievoorziening tijdens hun reis. Strukton Systems zorgt met haar zelf ontwikkelde dynamische reisinformatiesystemen (DRISS) voor een optimale en actuele informatievoorziening. DRISS voldoet aan de Europese standaarden.

Altijd actuele informatie

DRISS verzamelt en verspreidt actuele informatie over de positie, aankomst- en vertrektijd en perrontoewijzing van trein, bus, metro of tram. Door real-time positiebepaling met gps weet het systeem op ieder tijdstip precies waar een voertuig zich bevindt. Hierdoor signaleren we tijdig eventuele afwijkingen van de dienstregeling. De reiziger ziet dit meteen op displays op de perrons, maar ook in de trein of bus.

Meer dan reistijden

Uit studies blijkt dat betrouwbare en actuele informatievoorziening hoog scoort bij reizigers. Nu steeds meer vervoerders een naadloze deur-tot-deur reiservaring willen bieden, neemt het belang van reisinformatie toe. Onze systemen integreren de data die de verschillende modaliteiten in het ov genereren, tot één, overzichtelijk geheel. Bovendien verrijken we data ook met relevante aanvullende informatie over de stationsomgeving, zoals de toegankelijkheid voor minder-validen, de beschikbaarheid van ov-fietsen en de actuele drukte in de treinen.

"Van de verzamelde data tot de distributie en weergave op full-colour displays: we hebben de hele keten in beeld"

Hele keten in beeld

Reizigers storen zich aan verkeerde of ontbrekende informatie. We houden daarom via monitoring en diagnostische tests van de systemen nauwgezet bij of de verspreide reisinformatie ook daadwerkelijk op de juiste plek terechtkomt. Van de verzamelde data tot de distributie en weergave op full-colour displays: we hebben de hele keten in beeld. DRISS levert een end-to-endoplossing. Voor reizigers die hun trip met het ov zo efficiënt mogelijk willen laten verlopen.

Neem contact op met onze specialist

Luc vertelt je graag alles over het installeren en ontwikkelen van Dynamische Reis Informatiesystemen


+31 (0)6 21 59 15 18