Dagelijks onderhoud

Wij combineren de nieuwste technologieën, slimme systemen en slimme processen met de dagelijkse onderhoudspraktijk.

Onderhoudsoperatie

In de dagelijkse onderhoudspraktijk brengen wij de diverse elementen van het SMART onderhoudsproces samen. We combineren de nieuwste technologieën, slimme systemen en slimme processen in de uitvoering van het onderhoud. Conditiemonitoring-, meet- en inspectiedata, geavanceerde algoritmes en domeinkennis worden in praktische informatie vertaald voor de monteurs buiten. De onderhoudsmonteurs leveren vervolgens feedback. Zo is de onderhoudsloop compleet.

"Wij combineren de nieuwste technologieën, slimme systemen en slimme processen met de dagelijkse onderhoudspraktijk"

Strukton Control Centre

Het Strukton Control Centre vormt de centrale spil in dit proces. Het Control Centre is een belangrijke schakel in het efficiënt beheer van spoorassets, en ondersteunt de dagelijkse onderhoudspraktijk. De verzamelde conditiedata worden door vertaald in een onderhoudsplanning, waarbij de prestaties van assets inzichtelijk worden gemaakt en in het geval van afwijkingen alerts worden gegenereerd. De diensten van het Strukton Control Centre services kunnen volledig vanuit de Struktonlocatie en met de Strukton platforms worden geleverd, maar het is ook mogelijk dit op de klantlocatie en/of in de platforms van de klant te voorzien.

Onderhoud op topklasseniveau

Door beproefde, innovatieve en volwassen technologie en processen in te zetten voor slim onderhoud kunnen vervoerders spooronderhoud op topklasseniveau ontwikkelen. Met onze Strukton assetmanagement toolkit kunnen wij een geprioriteerd onderhouds- en vernieuwingsplan voor de lange termijn opstellen. Op basis van de actuele conditie en operationele prioriteiten bepalen we daartoe de resterende gebruiksduur en het optimale vervangingsmoment van de assets. Om de actuele status van het netwerk te doorgronden, ontwikkelen en onderhouden we conditiemodellen. In deze modellen verwerken we de prioriteitstelling op basis van de mate waarin assets operationeel kritiek zijn, evenals de assetstrategie en langetermijninvesteringen. Met de conditiemodellen voorspellen de toekomstige conditie van de assets.