Inzicht met Strukton Network Scan

De Strukton Network Scan geeft inzicht in de conditie van spoor, wissels en bovenleiding. Handmetingen worden tot een minimum beperkt.

Geen rijdende trein zonder goed functionerende infrastructuur. Onze opdrachtgevers moeten erop kunnen vertrouwen dat wissels, spoor en bovenleiding op druk bezette spoornetwerken altijd functioneren. Ons voornaamste doel bij onderhoud: 100% beschikbaarheid garanderen van de verschillende infra-onderdelen, die vaak tientallen jaren meegaan.

Van data tot onderhoudsinformatie

Data is de sleutel tot succesvol onderhoud. Meten is de sleutel tot kennis. Handmatig data verzamelen is arbeidsintensief en onveilig. Hier komt de Strukton Network Scan van pas. De Strukton Network Scan is een complete en geautomatiseerde oplossing voor live inspecties. De scan beperkt handwerk tot een minimum.

Meerdere lagen van de gescande inspectiedata worden over elkaar heen gelegd. Gebruikers kunnen tot in het kleinste detail zien of en waar onderhoud nodig is. Met behulp van zelflerende algoritmes en de domeinkennis van Struktonspecialisten wordt de data geanalyseerd. De oorzaak van slijtage wordt duidelijk en toekomstig onderhoud kan worden voorspeld. De analyseresultaten worden beschikbaar in zowel tekst als beeld. Gebruikers kunnen in hun eigen online GIS-omgeving 24/7 hun ‘digitale spoor’ bekijken. De videobeelden zijn in dezelfde omgeving beschikbaar.

Onderhoudsteams gebruiken vervolgens de informatie direct in hun werk. Het onderhoud wordt vastgelegd in het onderhoudsmanagementsysteem. Van daaruit gaat feedback naar alle stappen in het slimme onderhoudsproces. Zo ontstaat beter inzicht in wat het netwerk nodig heeft.

Het resultaat: maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid, en effectief kostenmanagement.

“Onze opdrachtgevers moeten erop kunnen vertrouwen dat wissels, spoor en bovenleiding op druk bezette spoornetwerken altijd functioneren.”

 

Strukton Wire Scan

De Strukton Wire Scan is een bovenleidinginspectiesysteem. Volledig geautomatiseerd kan de Strukton Wire Scan de complete bovenleiding inspecteren, ook als hij onder spanning staat. De technologie is gebaseerd op het principe van contactloos meten. De Strukton Wire Scan inspecteert:

  • De dikte en zijwaartse positie van alle types rijdraad
  • De hoogte en dynamische toestand van de rijdraad (tegelijkertijd gemeten)

De scan werkt met enorme precisie en volledig automatisch, ook bij hoge snelheden (tot 25 verschillende draden per procesgang).

Strukton Track Scan

De Strukton Track Scan meet de conditie van het spoor, waaronder slijtage van de spoorstaven, spoorgeometrie, dwarsliggers (positie en eventuele breuken), spoorstaafbevestigingen (kapot, los, ontbrekend) en het ballastbed (diepte en verontreiniging). De metingen zijn accuraat, objectief en reproduceerbaar.

Strukton Switch Scan

De Strukton Switch Scan meet dezelfde parameters als de Strukton Track Scan, maar dan voor wissels. Een wissel is complexer dan andere spoorobjecten, vanwege de bewegende delen, lagere toleranties en een hogere onderhoudsintensiteit.

Joost van Kalsbeek

Joost vertelt je graag meer over de mogelijkheden


+31 (0)6 55 47 01 92