Digital Twin voor het spoor

WillowRail. De gereedschapskist van de toekomst. In een gebruiksvriendelijke interface advies en inzicht in de conditie van het hele spoornetwerk.

Spoornetwerken spelen een steeds belangrijker rol in de mobiliteit van de toekomst. Het aantal treinreizigers zal de komende jaren enorm groeien. Voor goed beheer van toekomstbestendige railnetwerken is inzicht in de fysieke conditie van de complete infrastructuur een vereiste. Dat inzicht kan Strukton bieden.

"Een digitale omgeving voor een fysieke wereld."

De gereedschapskist van de toekomst.

Inzicht in gehele netwerk

Netwerkscans, meet- en inspectietreinen, monitoringsystemen en sensoren. Ze verzamelen een schat aan data over de conditie van railassets en geven advies over het benodigde onderhoud (in de toekomst). WillowRail combineert dit advies en het inzicht in de conditie van afzonderlijke assets in een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. In feite is het een ‘digital twin’ van de complete infrastructuur, waarin je in één oogopslag ziet hoe jouw netwerk eraan toe is. Met artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) in combinatie met de operationele planning kunnen de meest optimale momenten worden gekozen om onderhoud te plegen of (potentiële) storingen te verhelpen. Het spoornetwerk blijft optimaal beschikbaar.

Door aan verschillende knoppen te draaien in de digitale omgeving worden de langetermijneffecten zichtbaar. Spoorbeheerders kunnen hiermee het meest optimale onderhoudsplan bepalen.

WillowRail is veel meer dan de som der delen. Het is een intuïtief en dynamisch platform. Een handleiding is niet nodig. Het is de gereedschapskist van de toekomst.

De gereedschapskist van de toekomst