Industriesporen

Als levensaders voor bedrijven moeten industriesporen altijd beschikbaar zijn voor goederenvervoer. Dat doen wij via veilig en betrouwbaar onderhoud.

Strukton Rail Short Line beheert ruim 150 spooraansluitingen waarop het hoofdspoor via aftakwissels afbuigt naar een industrielijn. Industriepartners gebruiken deze lijnen voor de aan- en afvoer van grondstoffen en eindproducten. Voor hen treden we op als pure spoorbeheerder, die alle zorgen over de beschikbaarheid van de spoorlijn uit handen neemt.

Continuïteit

We monitoren en schouwen het industriespoor en passen waar nodig onderhoud en vernieuwing toe. Op basis van een instandhoudingsdocument zorgen we dat jouw industriespoor veilig en betrouwbaar is. Met ons concept van smart maintenance en asset management (volgens het iso certificaat 55001) kunnen we onderhoud steeds beter voorspellen, en dat bespaart kosten. We houden het spoor optimaal beschikbaar voor het goederenvervoer en garanderen zo dat de industriële processen 24/7 door kunnen gaan.

"We houden het spoor optimaal beschikbaar voor het goederenvervoer en garanderen zo dat de industriële processen 24/7 door kunnen gaan"

Strukton Rail Short Line beheert ruim 150 spooraansluitingen waarop het hoofdspoor via aftakwissels afbuigt naar een industrielijn

Kostenefficiënt

Met onze partners in de petrochemie, staal- en kolenindustrie gaan wij overeenkomsten aan voor de lange termijn. Langdurig afschrijven is kostenefficiënt en maakt het spreiden van investeringen mogelijk. We zorgen voor zowel de huur, het onderhoud als de vernieuwing van jouw industriespoor (HOV).

Schoner dan wegvervoer

We verwachten dat goederenvervoer via het spoor een enorme boost krijgt. Als een van de meest duurzame vervoersmiddelen kan de trein bijdragen aan ambities om CO2-uitstoot te verminderen. Samen met de heel gunstige kosten-batenverhouding maakt dat het goederenvervoer per spoor een interessant alternatief voor wegvervoer.

Preventief onderhoud

Ons concept voor smart maintenance van industrielijnen is toegespitst op voorspelbaarheid. Dankzij constante monitoring kunnen we vaker preventief dan correctief onderhoud doen. Onze internationale ervaring met klimaatschommelingen – van de Zweedse kou tot de hitte in Australië – komt daarbij goed van pas. Daardoor weten we beter hoe jouw spoor zich gedraagt onder wisselende omstandigheden. Zo bieden we je pure ontzorging.

Neem contact op met onze expert

Rinus Hardeman

Rinus vertelt je graag meer over spooraansluitingen


+31 (0)6 51 48 63 00

Vergunningen

Indien er spoorinfra van Short Line gekruist moet worden met ondergrondse infra, dan dient er een vergunning aangevraagd worden bij Short Line. Voor het uitvoeren van ondergrondse infra hanteren wij de beoordeling van het witte boekje.

Na ontvangst van de aanvraag en werkplan start de beoordeling, na afronding ontvang je een aanbieding om de gevraagde activiteiten te begeleiden c.q. ondersteunen. Nadat wij deze getekend retour hebben ontvangen, kunnen wij de activiteiten in samenspraak gaan plannen.

Aanvraagformulier indienen

Voor het beoordelen van de aanvraag en het opstellen van een aanbieding hanteren wij 4 weken. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden hanteren wij ongeveer 6 weken, na het verkrijgen van de opdracht.

Lees meer

Artikel

Modal Shift op Industrieterrein Lage Weide

Lees meer
Lees meer over Modal Shift op Industrieterrein Lage Weide

Artikel

Hoe ons spoor een tweede leven krijgt

Lees meer
Lees meer over Hoe ons spoor een tweede leven krijgt

Railcargo

Informatieplatform voor transportoplossingen via het spoor